איך ומהי מכסת השתייה של קפה ותה ? הכוונה לכמות הקופאין שמותרת
איך ומהי מכסת השתייה של קפה ותה ? הכוונה לכמות הקופאין שמותרת
Read lessLost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
שלב 1 - כחצי ק"ג ירקות ליום יכולים למנוע כ- 20% ממקרי הסרטן. עוצמת השלד של ילדים הצורכים לפחות 3-4 מנות פרי וירק ביום חזקות יותר. כל מנת ירקות ממשפחת המצליבים מפחיתה את הסיכוי ללקות באירוע מוחי. לירקות נרשמת השפעה מגינה מפני סוכרת. בישול ירקות קפואים, הדרך המומלצת היא באידוי. חשוב להימנע מבישול יתרRead more
שלב 1 – כחצי ק"ג ירקות ליום יכולים למנוע כ- 20% ממקרי הסרטן. עוצמת השלד של ילדים הצורכים לפחות 3-4 מנות פרי וירק ביום חזקות יותר.
כל מנת ירקות ממשפחת המצליבים מפחיתה את הסיכוי ללקות באירוע מוחי. לירקות נרשמת השפעה מגינה מפני סוכרת.
בישול ירקות קפואים, הדרך המומלצת היא באידוי. חשוב להימנע מבישול יתר של הירקות, הבישול הקצר ישמר את הטעם והצבע כולל הערכים התזונתיים. לתיבול תבשיל ירקות מומלץ להשתמש בעשבי תיבול על הפני השימוש במלח.
אפיית הירקות בתנור היא דרך טובה לשמירת הערכים התזונתיים, למרות זמן
הבישול הממושך.
איך לשפר את האנרגיות של הגוף לפי התזונה בימי הקיץ והחורף ?
איך לשפר את האנרגיות של הגוף לפי התזונה בימי הקיץ והחורף ?
Read lessמאכלים ומזונות קיץ-חורף מזון טרי שאינו מבושל או מזון שעבר אידוי קל, יספק אנרגיה לצינון הגוף. דגנים מונבטים, חסה כרוב וירקות עליים יספקו את המינרלים שהגוף מאבד בזמן ההזעה. העדיפו מזונות בעלי חריפות ומתיקות טבעיים, ניתן להמתיק מזונות במעט דבש, ומאכלים חריפים טבעיים כמו בצל ירוק, עירית, צנון, וכוסברה,Read more
מאכלים ומזונות קיץ-חורף מזון טרי שאינו מבושל או מזון שעבר אידוי קל, יספק אנרגיה לצינון הגוף.
דגנים מונבטים, חסה כרוב וירקות עליים יספקו את המינרלים שהגוף מאבד בזמן ההזעה.
העדיפו מזונות בעלי חריפות ומתיקות טבעיים, ניתן להמתיק מזונות במעט דבש,
ומאכלים חריפים טבעיים כמו בצל ירוק, עירית, צנון, וכוסברה, פלפל שחור ולבן, ג'ינג'ר
מיובש, פלפלים ירוקים ואדומים יעזרו בוויסות טמפרטורת הגוף.
פירות עשירים בנוזלים יעזרו אף הם בצינון הגוף, אבטיח מלון.
שלב 2 – מאכלים ומזונות לתקופת החורף
מאכלים שזמן העיכול שלהם ארוך, כמות גדולה תיצור תחושת כובד ועצלות.
מאכלים מלוחים חמוצים וחריפים מחממים את הגוף.
מזונות כגון: בשר, ביצים דגנים וקטניות הם יעלו את טמפרטורת הגוף אבל
איכלו מהם במידה מבוקרת.
תבשילי קדירה ואכל חם יעזרו בשימור אנרגיות הגוף בחורף.
See lessאיך ומהם הסיכונים בשימוש כלי פלסטיק?
איך ומה מסכן אותנו ואת בריאותנו בשימוש בכלי פלסטיק בשילוב של חום גבוהה שלב 1 - לא טוב ולא בריא לחמם מזון במיקרוגל אם הוא נתון בכלי פלסטיק, מסוכן במיוחד כשמדובר במזון המכיל שומן. שילוב של שומן וחום גבוהה + חומרים פלסטיים הדבר גורם לשחרור חומר בשם דיוקסין לתוך המזון שלנו ובהמשך לתוך תאי הגוף. לפתרון הRead more
איך ומה מסכן אותנו ואת בריאותנו בשימוש בכלי פלסטיק בשילוב של חום גבוהה
שלב 1 – לא טוב ולא בריא לחמם מזון במיקרוגל אם הוא נתון בכלי פלסטיק, מסוכן במיוחד כשמדובר במזון המכיל שומן.
שילוב של שומן וחום גבוהה + חומרים פלסטיים הדבר גורם לשחרור חומר
בשם דיוקסין לתוך המזון שלנו ובהמשך לתוך תאי הגוף.
לפתרון הבעיה עברו להשתמש בכלי זכוכית, פיירקס או קרמיקה, בחימום האוכל מתקבלת אותה תוצאה, רק ללא דיוקסין.
גם הפלסטיק הנצמד מסוכן באותה המידה, הרעלנים הנמסים מתוך כיסוי הניילון הנצמד מטפטפים לתוך המזון, במקומו הניחו מפית נייר.
לידיעתכם בקבוק מים שהושאר במכונית מסוכן באותה המידה, וזאת כמובן בגלל השפעת החום.
השתמשו במימיה עשויה פלדת אל-חלד או בכלי זכוכית.
להשכלה כללית דיוקסין הוא חומר כימי הגורם לסרטן ובמיוחד לסרטן השד. החומרים הנפלטים ממנו רעילים ביותר לתאי הגוף שלנו.
See lessאיך ליהנות ממטעמי החנוכה למרות הכולסטרול והסוכר?
איך ליהנות ממטעמי החנוכה למרות הכולסטרול והסוכר?
Read lessכדי שהלביבה לא תהייה עתירת קלוריות כמה עצות ייעול שלב 1 - להכנת הסופגניות בבית יש עדיפות, מומלץ להשתמש בקמח מלא העשיר יותר בויטמינים מינראליים וסיבים תזונתיים הגורם לתחושת שובע, הוספת גבינה לקמח תפחית את אחוז הפחמימות בסופגנייה, וטעמה אינו מורגש. סופגניות אפויות בריאות יותר, אם החלטתם ללכת על טיגוןRead more
כדי שהלביבה לא תהייה עתירת קלוריות כמה עצות ייעול
שלב 1 – להכנת הסופגניות בבית יש עדיפות, מומלץ להשתמש
בקמח מלא העשיר יותר בויטמינים מינראליים וסיבים תזונתיים
הגורם לתחושת שובע, הוספת גבינה לקמח תפחית את אחוז
הפחמימות בסופגנייה, וטעמה אינו מורגש.
סופגניות אפויות בריאות יותר, אם החלטתם ללכת על טיגון
השתמשו בשמן קמולה הנחשב לאיכותי יותר.
טיגון בטמפרטורה גבוהה עדיף, כך הטיגון מהיר יותר וקצר,
הסופגניות בדרך זו סופגות מעט שמן.
למילוי הסופגנייה אם חייבים, השתמשו בקונפיטורה טבעית
שבה ריכוז הפירות הטבעיים מעל % 50.
את הלביבות רצוי להכין מבטטה. לבטטה אינדקס גליקמי נמוך
יותר בהשוואה לתפוח אדמה רגיל.
מומלץ לטגן במחבת טפלון עם מעט שמן.
See lessאיך מחליטים מה לקנות בשר קפוא או מופשר ? תמיד בדילמה בסופר
איך מחליטים מה לקנות בשר קפוא או מופשר ? תמיד בדילמה בסופר
Read lessכל מה שצריך לדעת על נתח בשר טרי או קפוא על רגל אחת שלב 1 - לתבשיל בשר הכי מומלץ לקנות בשר טרי, איך יודעים שאכן הנתח טרי?? קצב שנותנים בו אמון, והדבר החשוב שהבשר אינו מגיר נוזלים הניגרים ממנו, נתח שיש בו נוזלים הוא מעיד לרוב על בשר מופשר. חשוב לשים לב שנתח הבשר יהיה בצבע וורוד בוהק ולא אדום אדום, צבעRead more
כל מה שצריך לדעת על נתח בשר טרי או קפוא על רגל אחת
שלב 1 – לתבשיל בשר הכי מומלץ לקנות בשר טרי, איך יודעים שאכן הנתח טרי??
קצב שנותנים בו אמון, והדבר החשוב שהבשר אינו מגיר נוזלים הניגרים ממנו,
נתח שיש בו נוזלים הוא מעיד לרוב על בשר מופשר.
חשוב לשים לב שנתח הבשר יהיה בצבע וורוד בוהק ולא אדום אדום, צבע אדום
כהה מעיד על חוסר טריות.
האופציה הזולה יותר היא הבשר הקפוא, קנו אותו קפוא מהמקפיאים
והפשירו בעצמכם, שימו לבל שעל האריזה מצוין שהבשר אינו מעובד
ומכיל עד 10% מים, מפשירים באיטיות במקרר למשך הלילה, ומייבשים
במגבת נייר לפני הבישול.
הימנעו מקניית בשר טרי מופשר או מצונן שמציעים במסווה בשר טרי.
נתח עגל צעיר רך יותר מטבעו, ומתבשל מהר יותר, מתאים לצלי וגולש.
See lessאיך לחסוך באנרגיה ולהפוך את המטבח לחסכוני ?
איך לחסוך באנרגיה ולהפוך את המטבח לחסכוני ?
Read lessחסכון אנרגיה בבישול שלב 1 - בישול עם מכסה חוסך אנרגיה וזמן, האדים מבשלים מהר יותר, בסיום הבישול הניחו מגבת מקופלת על הסיר המכוסה, המגבת ממשיכה את תהליך הבישול בחינם. בסיר לחץ הבישול קצר יותר, דורש פחות אנרגיה ומשמר מקסימום של ויטמינים בבישול מהיר ויעיל. תנור במידות סטנדרטיות יתאים למטבח ירוק ויחליףRead more
חסכון אנרגיה בבישול
שלב 1 – בישול עם מכסה חוסך אנרגיה וזמן, האדים מבשלים
מהר יותר, בסיום הבישול הניחו מגבת מקופלת על
הסיר המכוסה, המגבת ממשיכה את תהליך הבישול בחינם.
בסיר לחץ הבישול קצר יותר, דורש פחות אנרגיה ומשמר
מקסימום של ויטמינים בבישול מהיר ויעיל.
תנור במידות סטנדרטיות יתאים למטבח ירוק ויחליף את
המפלצות הגדולות והרחבות.
מיקרוגל משולב עם אפייה הוא דוגמה נהדרת למוצר קומפקטי
יעיל וחסכוני.
קניתם גריל גז? עכשיו מספר טיפים קצרים לשימוש בגריל שלכם בצורה טובה ובטוחה. גריל גז שלב 1 - טרם הפעלת הגרילר בפעם הראשונה, וודאו שאתם יודעים כיצד עושים זאת. קראו את כל חוברת ההוראות המצורפת לגרילר ושימו לב לאזהרות בנוגע לשימוש בגרילר ובייחוד בכל הקשור לחיבורו לצינור הגז בבית. במידה ואינכם בטוחים במשהRead more
קניתם גריל גז? עכשיו מספר טיפים קצרים לשימוש בגריל שלכם בצורה טובה ובטוחה.
גריל גז שלב 1 – טרם הפעלת הגרילר בפעם הראשונה, וודאו שאתם יודעים כיצד עושים זאת. קראו את כל חוברת ההוראות המצורפת לגרילר ושימו לב לאזהרות בנוגע לשימוש בגרילר ובייחוד בכל הקשור לחיבורו לצינור הגז בבית. במידה ואינכם בטוחים במשהו, התייעצו עם החנות שמכרה לכם את הגרילר, והיו בטוחים באופן מלא שאתם יודעים כיצד להפעיל ולכבות אותו.
סט כלים לגריל גז שלב 2 – קניית גרילר אינה מתחילה ונגמרת בגרילר עצמו. ישנם מגוון מוצרים נלווים שיאפשרו לכם לצלות את הבשר בצורה איכותית ולשמור על הגריל שלכם לאורך זמן:
שלב 3 – כלים למנגל: כלים המיועדים לטיפול בבשר בעודו נצלה. כלים אלו נוחים יותר לעבודה עם הבשר מעל משטח הצלייה מאחר והם ארוכים יותר והידיים לא נחשפות לחום העז הנפלט מהגרילר. כמו כן, בניגוד לסכו"ם ביתי, הידיות שלהם עשויות מעץ אשר מבודד את החום ולא קולט אותו כמו כלי מתכת. בערכות כלים אלו ניתן למצוא גם מלקחיים באמצעותם ניתן להפוך את הבשר תוך כדי צלייה. מומלץ לקנות מלקחיים ולא להסתפק במזלג מאחר וכל דקירה של המזלג בבשר בזמן הצלייה גורמת לו לאבד נוזלים ולאבד מטעמו. עוד בערכות כאלו, ניתן למצוא גם שיפודי מתכת המסייעים לחום להגיע אל תוך הבשר. כלי חשוב נוסף לגרילר הוא מברשת ברזל, באמצעותה ניתן לנקות את הרשת בגמר הצלייה.
שלב 4 – נפנף למנגל: אמנם ניתן לנפנף מעל המנגל באמצעות חתיכת קרטון מזדמן, אולם הוא נוטה להישבר לעיתים קרובות ולאבד מיעילותו. ישנן חנויות אשר מוכרות נפנף עשוי פלסטיק קל שישמור על צורתו לאורך זמן ויאפשר לכם לנפנף בצורה נוחה יותר.
שלב 5 – גז: אם גריל הגז שלכם לא מחובר לרשת הביתית, יש להפעילו באמצעות בלון גז. ישנם מיכלי גז קטנים וחד פעמיים, וישנם מיכלי גז הניתנים למילוי חוזר. יהיה המיכל אשר תבחרו אשר יהיה, וודאו שהוא מתחבר באופן תקין ויציב לצינור הגז של הגרילר.
שלב 6 –
פחמים: במידה ובחרתם בגריל פחמים, מומלץ לחפש פחמי עץ. פחמים העשויים מעצי הדר עדיפים על פני פחמים מסוגים אחרים. בכל מקרה, עדיף שלא לרכוש פחמים העשויים עץ דחוס מאחר והם מפיצים ריחות וטעמי לוואי, וגם לוקח זמן רב יותר להדליק אותם.
אין לי כח לחכות כל הפעם לבישול הארוך של החומוס או השועית – איך אפשר לזרז את הבישול?
אין לי כח לחכות כל הפעם לבישול הארוך של החומוס או השועית – איך אפשר לזרז את הבישול?
Read lessאיך לקצר את זמן הבישול של הקטניות לממהרים השרו את הקטניות במים 24 שעות לפחות, החליפו מים מידי פעם, זמן הבישול יתקצר מאוד. הכינו כמות גדולה של קטניות 1-11/2 ק"ג והקפיאו במנות לפי הכמויות שאתם רגילים, מה שנותר לקראת הבישול להוציא מהמקפיא ולהפשיר. בישול בסיר לחץ יקצר בהרבה את זמן הבישול, וירכך את הקטניRead more
איך לקצר את זמן הבישול של הקטניות לממהרים
השרו את הקטניות במים 24 שעות לפחות, החליפו מים
מידי פעם, זמן הבישול יתקצר מאוד.
הכינו כמות גדולה של קטניות 1-11/2 ק"ג והקפיאו במנות
לפי הכמויות שאתם רגילים, מה שנותר לקראת הבישול
להוציא מהמקפיא ולהפשיר.
בישול בסיר לחץ יקצר בהרבה את זמן הבישול, וירכך את
הקטניות באותה המידה.
הנביטו את הקטניות, הנבטה מפחיתה את זמן הבישול וגם
את כמות הגזים.
להפחתת כמות הגזים כשאתם מהבשלים את הקטניות הביאו
את המים לנקודת רתיחה, סננו את המים והקטניות ,החליפו מים
והתחילו לבשל מחדש, פעמיים בהחלפת מי הבישול יפחיתו בצורה
ניכרת את מפלס הגזים.
החליפו את הקטניות בעדשים אדומות וירוקות או בתרמילי סויה
שאינם זקוקים להשריה וזמן הבישול קצר.
האם מותר לשתות חלב עיזים? האם זה באמת מרפא אפטות בפה?
האם מותר לשתות חלב עיזים? האם זה באמת מרפא אפטות בפה?
Read lessחלב עזים מזוהה עם תרופת סבתא לטיפול באפטות בפה, אין הכרח לשתות ישירות מהעז, חלב מסחרי עושה את אותה עבודה. חלב עזים מכיל לקטוז אך כמותו נמוכה ליחס של חלב פרה, הוא דומה בהרכבו לחלב אם, אך עדיין אינו מהווה תחליף לחלב אם לתינוקות. חלב העזים מתעכל, באופן קל מהיר ואיכותי יותר., נמצא בו יותר סידן מאשר בחלבRead more
חלב עזים מזוהה עם תרופת סבתא לטיפול באפטות בפה, אין הכרח לשתות
ישירות מהעז, חלב מסחרי עושה את אותה עבודה.
חלב עזים מכיל לקטוז אך כמותו נמוכה ליחס של חלב פרה, הוא דומה בהרכבו
לחלב אם, אך עדיין אינו מהווה תחליף לחלב אם לתינוקות.
חלב העזים מתעכל, באופן קל מהיר ואיכותי יותר., נמצא בו יותר סידן מאשר בחלב
פרה, יש סברה שספיגת הסידן והברזל שמקורם בחלב עזים טובה יותר.
אזהרות ותשומת לב בביצוע :
יש סיכונים במתן חלב ישירות מהעז,מומלץ להשתמש בחלב עזים מפוסטר
קפה ותה הם המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם זאת אחת הסיבות לריבוי המחקרים על השפעת המרכיב העיקרי שלהם שהוא הקפאין. הקפאין אכן מעכב ספיגה של מינרלים במערכת העיכול, בעיקר סידן וברזל , כדי להגיע לספיגה מקסימאלית של הסידן יש להפריד בין שתיית הקפה לאכילת הארוחה כשעתיים לפחות. קפה בחלב לא ייחשב כמנת סידן.Read more
קפה ותה הם המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם זאת אחת הסיבות לריבוי המחקרים על השפעת המרכיב העיקרי שלהם
שהוא הקפאין.
הקפאין אכן מעכב ספיגה של מינרלים במערכת העיכול, בעיקר סידן וברזל , כדי להגיע לספיגה מקסימאלית של הסידן יש להפריד בין שתיית
הקפה לאכילת הארוחה כשעתיים לפחות. קפה בחלב לא ייחשב כמנת סידן.
תה וקפה יכולים לצמצם סיכון לסוכרת, אנשים ששותים באופן סדיר קפה
See lessנטול או תה יכולים להיות מועדים פחות לפתח סוכרת. מהי המכסה המומלצת? לשתות 3-2 כוסות קפה או שש כוסות תה ביום.