איפיינד Latest שאלות

מערכת איפיינד
  • 0
  • 0

מתכון מרק עגבניות

מתכון מרק עגבניות

Read less
  1. מצרכים 2 כפות שמן זית 4 שיני שום קצוצות 2 בצלים בינונים 4 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות 1 כף פילפל שחור קורט מלח כף סוכר 1 כף חוואיג' פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה המרק הזה ממש קל להכנה, החלק החשוב בו זה לקנות את קופסות השימורים :) למרות שאפשר לרסק גם עגבניות טריות וקלופות, אבל אני מעדיפה קופסאות.Read more

    מצרכים
    2 כפות שמן זית
    4 שיני שום קצוצות
    2 בצלים בינונים
    4 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
    1 כף פילפל שחור
    קורט מלח
    כף סוכר
    1 כף חוואיג'
    פטרוזיליה קצוצה

    אופן ההכנה

    המרק הזה ממש קל להכנה, החלק החשוב בו זה לקנות את קופסות השימורים 🙂 למרות שאפשר לרסק גם עגבניות טריות וקלופות, אבל אני מעדיפה קופסאות. מחממים בסיר את שמן הזית, משחימים מעט את הבצלים ומוסיפים את שיני השום לקראת סוף ההשחמה. רגע לפני ששיני השום נשרפות מרוקנים את רוטב העגבניות אל הסיר ומרתיחים. מוסיפים את התבלינים ומבלשים על אש קטנה כ – 40 דקות. מגישים בצלחת עמוקה עם קרוטונים או לחמניות קלויות בתנור טבולות במעט שמן זית. כמובן שניתן להקרים את המרק אם מוסיפי שמנת, אבל הסבר מדויק בפעם הבאה. בהצלחה.

    See less
מערכת איפיינד
  • 0
  • 0

מרק אפונה מוקרם  האם יש מתכון מומלץ?

מרק אפונה מוקרם  האם יש מתכון מומלץ?

Read less
  1. מתכון מרק אפונה מוקרם   שמנת מתוקה לפחות 30% 100 גרם חמאה חבילת אפונה קפואה 2 תפוחי אדמה בינוניים - אדמדמים עלי אורגנו טריים 4 שיני שום 1 כף קורנפלור 1 בצל סגול בינוני חופן פטריות קצוצות כף שמן זית מלח פלפל גבינת פרמזן מגורדת  אופן ההכנה זה מרק מושחט בצורות קיצוניות וטעים, שילוב של שמנת עם אפונRead more

    מתכון מרק אפונה מוקרם

     

    שמנת מתוקה לפחות 30%
    100 גרם חמאה
    חבילת אפונה קפואה
    2 תפוחי אדמה בינוניים – אדמדמים
    עלי אורגנו טריים
    4 שיני שום
    1 כף קורנפלור
    1 בצל סגול בינוני
    חופן פטריות קצוצות
    כף שמן זית
    מלח
    פלפל
    גבינת פרמזן מגורדת 

    אופן ההכנה

    זה מרק מושחט בצורות קיצוניות וטעים, שילוב של שמנת עם אפונה. בסיר קוצצים את הבצל ומשחימים אותו במעט שמן זית אחרי כמה דקות מוסיפים את שיני השום קצוצות ומערבבים. מנמיכים את האש וממיסים את החמאה ומיד מוסיפים את השמנת- מבשלים 3 דקות על אש קטנה. שמים את תוכן שקית האפונה בסיר עם תפוחי האדמה מכסים במים ומרתיחים. אחרי כ 40 דקות בישול על אש קטנה כשהמים רותחים ותפוחי האדמה רכים, עם מערבל ידני טוחנים את המרק. מוסיפים את הקורנפלור מעורבב במים כדי שלא יהיהו בו גושים ושופכמים למרק תוך כדי ערבוב. אתם צריכים לקבל מרקם שמנתי חלק. מורידים מהאש, מפזרים את עלי האורגנו מעל עם גבינת הפרמז'ן מגורדת.

    See less
אנונימי
  • 0
  • 0

מרק נודלס וחזה עוף יפני – אפשר מתכון?

מרק נודלס וחזה עוף יפני – אפשר מתכון?

Read less
  1. מצרכים 6 כוסות מרק עוף צלול 3 כפות מירין (ליקר אורז יפני) 250 גרם חזה עוף חתוך לפיסות קטנות 3 כפות רוטב סויה 6 עלי כרוב סיני חתוכים לרצועות ארוכות 2 גזרים חתוכים דק 8 פטריות חתוכות דק חופן עלי תרד טריים חצי קופסת נבטים 1 כף שמן שומשום 200 גרם נודלס ביצים לעיטור בצלים ירוקים פרוסים. אופן ההכנה בסיר יRead more

    מצרכים
    6 כוסות מרק עוף צלול
    3 כפות מירין (ליקר אורז יפני)
    250 גרם חזה עוף חתוך לפיסות קטנות
    3 כפות רוטב סויה
    6 עלי כרוב סיני חתוכים לרצועות ארוכות
    2 גזרים חתוכים דק
    8 פטריות חתוכות דק
    חופן עלי תרד טריים
    חצי קופסת נבטים
    1 כף שמן שומשום
    200 גרם נודלס ביצים
    לעיטור בצלים ירוקים פרוסים.

    אופן ההכנה

    בסיר יוצקים את המרק ומוסיפים סויה, מירין וחזה עוף,
    מבשלים 10 דקות.

    מוסיפים למרק כרוב, גזר, פטריות,תרד ונודלס, ממשיכים
    לבשל עוד כחמש דקות יוצקים שמן ומסירים מהאש.

    מוציאים את הנודלס מהמרק בכף מחוררת ומעבירים לקערית,
    מקשטים בבצל ירוק.

    ניתן לקשט כל מנה בפרוסות בטטה שנטבלו בבלילת טמפורה ופנקו
    וטוגנו.

    See less
אנונימי
  • 0
  • 0

מה צריך לדעת על מרק ולא ידענו?

מה צריך לדעת על מרק ולא ידענו?

Read less
  1. מרקים הם פתיח לארוחה, לא רק בחורף. לפעמים הם מהווים ארוחה בפני עצמה. השיטה הטובה ביותר לבישול מרקים, היא בישול הירקות, תיבול, וריסוק לקרם. שלב 1 - ציר מרק עדיף על אבקות המרק, על אף שאם משתמשים במינון הנכון הטעם אינו נפגם. שלב 2 - השימוש ברטבים למיניהם כגון , טריאקי מוסיף צבע ומעשיר את הטעם, רוטב סויRead more

    מרקים הם פתיח לארוחה, לא רק בחורף. לפעמים הם מהווים ארוחה בפני עצמה. השיטה הטובה ביותר לבישול מרקים, היא בישול הירקות, תיבול, וריסוק לקרם.

    שלב 1 – ציר מרק עדיף על אבקות המרק, על אף שאם משתמשים במינון הנכון הטעם אינו נפגם.

    שלב 2 – השימוש ברטבים למיניהם כגון , טריאקי מוסיף צבע ומעשיר את הטעם, רוטב סויה תמרי נפלא במליחות .

    שלב 3 – שמנת וכפית חמאה תוספת שומנית.

    שלב 4 – תוספת ציר מרק נקי ומסונן ,עדיף על פני מים רגילים, ומהווה מרקם נפלא לבישול אורז, תפוחי אדמה ועוד.

    See less