מכירים מתכון טוב לפיצה שמבוססת קמח כוסמין?
מכירים מתכון טוב לפיצה שמבוססת קמח כוסמין?
Read lessLost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
מכירים מתכון טוב לפיצה שמבוססת קמח כוסמין?
מכירים מתכון טוב לפיצה שמבוססת קמח כוסמין?
Read lessמתכון חרוסת פירות מכירים?
מתכון חרוסת פירות מכירים?
Read lessמתכון חרוסת פירות עשירה בטעמים מצרכים 2 תפוחי עץ 2 אגסים 1 כוס אגוזי מלך 1 כוס שקדים 1 כוס פיסטוקים 1 כוס תמרים 1 כוס צימוקים 2 כוסות יין מתוק 2 כפיות קינמון אופן ההכנה במעבד מזון מניחים את כל החומרים ומעבדים , למי שאוהב עיסה חלקה לתת למעבד לעבוד רגיל. לעיסה לא חלקה לעבוד עם מעבד המזון לסרוגיRead more
מתכון חרוסת פירות עשירה בטעמים
מצרכים
2 תפוחי עץ
2 אגסים
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס שקדים
1 כוס פיסטוקים
1 כוס תמרים
1 כוס צימוקים
2 כוסות יין מתוק
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה
במעבד מזון מניחים את כל החומרים ומעבדים , למי שאוהב עיסה חלקה לתת למעבד לעבוד רגיל. לעיסה לא חלקה לעבוד עם מעבד המזון לסרוגין, מומרים במקרר להכין כלי מזכוכית או פיירקס
See lessמתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה
מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה
Read lessמתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה מצרכים קילו פרי חצי קילו סוכר מיץ מלימון אחד אופציה: קינמון, ציפורן, מקל וניל. אופן ההכנה אומנם אנחנו בתחילתו של החורף אבל אין כמו פירות קיץ ויותר טוב מכך להמשיך ולהנות מהן גם בחורף. וכאשר שולחים את אבא שלי לקניות, התוצאה היא כמויות עצומות של פירות שלא ניתן לאכולRead more
מצרכים
קילו פרי
חצי קילו סוכר
מיץ מלימון אחד
אופציה: קינמון, ציפורן, מקל וניל.
אומנם אנחנו בתחילתו של החורף אבל אין כמו פירות קיץ ויותר טוב מכך להמשיך ולהנות מהן גם בחורף.
וכאשר שולחים את אבא שלי לקניות, התוצאה היא כמויות עצומות של פירות שלא ניתן לאכול את כולם….. ומכיוון שכל כך חבל לזרוק אותם….מצאתי פתרון מעולה, הכנת ריבות ביתיות טעימות. גם משמרות את הטעם העז של הפרי לחורף וגם הופכות למעין ממתק חצי בריא. לשמחתי בקיץ הזה שימרנו די הרבה חברות.
אין פשוט וטעים מריבות…אחרי שתכינו ותטעמו, אני בספק אם תוכלו לאכול מהריבות הקנויות שטעמן המלאכותי ממש פוגם בהנאה….
הפעם הכנתי ריבת שזיפים וריבת נקטרינות, אך בעיקרון ניתן להכין את המתכון עם כל פרי(ענבים, תותים, אפרסקים, משמשים, שזיפים, תאנים ועוד).
אופן ההכנה:
הערות להכנה:
פקטין: הוא החומר שמצוי בלימון ובגרעינים שלו(גם בתפוח עץ ובחרצנים יש הרבה פקטין) וגורם לריבה להיקרש.
האופן בו מעקרים את הצנצנות: לוקחים צנצנת בעלת מכסה הנסגר היטב.
שוטפים אותה בסבון ובמים, ממלאים אותה במים רותחים ומניחים ל־10 דקות.
שופכים את המים ומניחים לצנצנת להתייבש ולהתקרר לטמפרטורת החדר.
מתכון מרק עגבניות
מתכון מרק עגבניות
Read lessמצרכים 2 כפות שמן זית 4 שיני שום קצוצות 2 בצלים בינונים 4 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות 1 כף פילפל שחור קורט מלח כף סוכר 1 כף חוואיג' פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה המרק הזה ממש קל להכנה, החלק החשוב בו זה לקנות את קופסות השימורים :) למרות שאפשר לרסק גם עגבניות טריות וקלופות, אבל אני מעדיפה קופסאות.Read more
מצרכים
2 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
2 בצלים בינונים
4 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
1 כף פילפל שחור
קורט מלח
כף סוכר
1 כף חוואיג'
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
המרק הזה ממש קל להכנה, החלק החשוב בו זה לקנות את קופסות השימורים 🙂 למרות שאפשר לרסק גם עגבניות טריות וקלופות, אבל אני מעדיפה קופסאות. מחממים בסיר את שמן הזית, משחימים מעט את הבצלים ומוסיפים את שיני השום לקראת סוף ההשחמה. רגע לפני ששיני השום נשרפות מרוקנים את רוטב העגבניות אל הסיר ומרתיחים. מוסיפים את התבלינים ומבלשים על אש קטנה כ – 40 דקות. מגישים בצלחת עמוקה עם קרוטונים או לחמניות קלויות בתנור טבולות במעט שמן זית. כמובן שניתן להקרים את המרק אם מוסיפי שמנת, אבל הסבר מדויק בפעם הבאה. בהצלחה.
See lessמרק אפונה מוקרם האם יש מתכון מומלץ?
מרק אפונה מוקרם האם יש מתכון מומלץ?
Read lessמתכון מרק אפונה מוקרם שמנת מתוקה לפחות 30% 100 גרם חמאה חבילת אפונה קפואה 2 תפוחי אדמה בינוניים - אדמדמים עלי אורגנו טריים 4 שיני שום 1 כף קורנפלור 1 בצל סגול בינוני חופן פטריות קצוצות כף שמן זית מלח פלפל גבינת פרמזן מגורדת אופן ההכנה זה מרק מושחט בצורות קיצוניות וטעים, שילוב של שמנת עם אפונRead more
מתכון מרק אפונה מוקרם
שמנת מתוקה לפחות 30%
100 גרם חמאה
חבילת אפונה קפואה
2 תפוחי אדמה בינוניים – אדמדמים
עלי אורגנו טריים
4 שיני שום
1 כף קורנפלור
1 בצל סגול בינוני
חופן פטריות קצוצות
כף שמן זית
מלח
פלפל
גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
זה מרק מושחט בצורות קיצוניות וטעים, שילוב של שמנת עם אפונה. בסיר קוצצים את הבצל ומשחימים אותו במעט שמן זית אחרי כמה דקות מוסיפים את שיני השום קצוצות ומערבבים. מנמיכים את האש וממיסים את החמאה ומיד מוסיפים את השמנת- מבשלים 3 דקות על אש קטנה. שמים את תוכן שקית האפונה בסיר עם תפוחי האדמה מכסים במים ומרתיחים. אחרי כ 40 דקות בישול על אש קטנה כשהמים רותחים ותפוחי האדמה רכים, עם מערבל ידני טוחנים את המרק. מוסיפים את הקורנפלור מעורבב במים כדי שלא יהיהו בו גושים ושופכמים למרק תוך כדי ערבוב. אתם צריכים לקבל מרקם שמנתי חלק. מורידים מהאש, מפזרים את עלי האורגנו מעל עם גבינת הפרמז'ן מגורדת.
See lessמתכון לסחלב – מתה על סאחלב בחורף,אבל קר לצאת לקנות… איך עושים סחלב בבית? למישהו יש את המתכון מתכון סחלב אמיתי ?
מתכון לסחלב – מתה על סאחלב בחורף,אבל קר לצאת לקנות… איך עושים סחלב בבית? למישהו יש את המתכון מתכון סחלב אמיתי ?
Read lessמתכון קל לסחלב - באופן כללי יש כנראה אבקה של סחלב אמיתי אבל היא יקרה וקשה להשיג. יש מתכון מהיר שכולם עושים: כוס חלב כוס מים כף - קורנפלור כף סוכר סחלב קל מאוד ובהישג יד. כוס חלב 2 כפיות קורנפלור 2 כפיות סוכר מערבבים על האש בחימום איטי כדי שלא יצאו גושים. אפשר לשים בפנים תפוחי עץ לקראת סוף הבישול מיRead more
מתכון קל לסחלב – באופן כללי יש כנראה אבקה של סחלב אמיתי אבל היא יקרה וקשה להשיג.
יש מתכון מהיר שכולם עושים:
כוס חלב
כוס מים
כף – קורנפלור
כף סוכר
סחלב קל מאוד ובהישג יד.
כוס חלב
2 כפיות קורנפלור
2 כפיות סוכר
מערבבים על האש בחימום איטי כדי שלא יצאו גושים.
אפשר לשים בפנים תפוחי עץ לקראת סוף הבישול
מי זהר – שאלו מים מפרחי הדר
או מי וורדים – אבל זה יש לזה טעם של מלאבי
אפר שורצוי לפזר מעל גם קינמון, קוקוס, אגוזים טחונים מעל
בקיצור מחמם מושלם לחורף!
See lessאיך מכינים פנקייק ואיזה תוספת ממש שווה אפשר להוסיף לפנקייק?
איך מכינים פנקייק ואיזה תוספת ממש שווה אפשר להוסיף לפנקייק?
Read lessפנקייק זה הכי קל בעולם: על כל כוס קמח, חצי כוס חלב , 25 גרם חמאה מומסת, 1 ביצה, חצי אבקת אפיה, קצת מים, כף סוכר. לפי היחסים האלו יוצרים בלילה עד שהיא חלקה לגמרי למרות שהגושים זה לא נורא. במחבת לוהט ומשומן בחמאה יוצקים שכבה מהבלילה עד שהיא מושחמת משני הצדדים. הכי טעים עם פנקיק - זה כמובן פירות העונהRead more
פנקייק זה הכי קל בעולם:
על כל כוס קמח, חצי כוס חלב , 25 גרם חמאה מומסת, 1 ביצה, חצי אבקת אפיה, קצת מים, כף סוכר.
לפי היחסים האלו יוצרים בלילה עד שהיא חלקה לגמרי למרות שהגושים זה לא נורא.
במחבת לוהט ומשומן בחמאה יוצקים שכבה מהבלילה עד שהיא מושחמת משני הצדדים.
הכי טעים עם פנקיק – זה כמובן פירות העונה קצוצים, אפשר למרוח עם שוקולד, דבש או מייפל.
בתאבון….
מתכון שטרודל מהיר – איך מכינים שטרודל טעים מהר ובלי בלאגן מיותר?
מתכון שטרודל מהיר – איך מכינים שטרודל טעים מהר ובלי בלאגן מיותר?
Read lessמתכון לשטרודל - עוגת תפוחים המתכון הכי מהיר לשטרודל מופלא... מפשירים בצק עלים - ומרדדים לפי הכמות שרוצים. לוקחים 2-3 תפוחים וחותכים אותם לקוביות, מעבבים עם כמה צימוקים , סוכר, קינמון ואפשר מעט לימון. מגלגלים את המילוי את תוך רצועות בצק עלים. שמים בתנור לחצי שעה - ואוכלים אפשר עם קצת גלידה אוRead more
מתכון לשטרודל – עוגת תפוחים
המתכון הכי מהיר לשטרודל מופלא…
מפשירים בצק עלים – ומרדדים לפי הכמות שרוצים.
לוקחים 2-3 תפוחים וחותכים אותם לקוביות, מעבבים עם כמה צימוקים , סוכר, קינמון ואפשר מעט לימון.
מגלגלים את המילוי את תוך רצועות בצק עלים.
שמים בתנור לחצי שעה – ואוכלים אפשר עם קצת גלידה או בלי.
בוטנים קלויים – איך קולים בוטנים במחבת?
בוטנים קלויים – איך קולים בוטנים במחבת?
Read lessמתכון לבוטנים קלויים בוטנים קלויים במחבת - כשהם טריים זה חלומי. משרים את הבוטנים במים - על כל כוס מים כפית מלח. אחרי שעתיים שמים על מחבת עם אש קטנה מפזרים מעט מלח. אפשר לשים שמן אבל לא הכרחי - ומה שעושים מתחילים לנער בעדינות את המחבת כדי שהבוטנים יקלו מכל הכיוונים ולא ישרפו. בתמונה בוטנים עםRead more
מתכון לבוטנים קלויים
בוטנים קלויים במחבת – כשהם טריים זה חלומי.
משרים את הבוטנים במים – על כל כוס מים כפית מלח.
אחרי שעתיים שמים על מחבת עם אש קטנה מפזרים מעט מלח.
אפשר לשים שמן אבל לא הכרחי – ומה שעושים מתחילים לנער בעדינות את המחבת כדי שהבוטנים יקלו מכל הכיוונים ולא ישרפו.
בתמונה בוטנים עם הרבה מלח… אבל לא לשכוח שהמלח יורד עם הקליפות, ונשטף בגרון עם הבירה.
טעם גן עדן…
קציצות צמחוניות עתירות חלבון לספורטאים מצרכים 200 גרם עדים כתומים 200 גרם שעועית אזוקי מבושלת 100 גרם קמח חומוס (אפשר קלוי) 100 גרם קמח סויה 50 גרם גרעיני פשתן 3-4 כפות גרעיני צ'יה שמן זית 1 כף מלח 1 כף פלפל שחור חופן עלי פטרוזיליה כמה שיני שום בצל אופן ההכנה אחת הבעיות שאני נתקל בהם כמי שעושה הרבהRead more
קציצות צמחוניות עתירות חלבון לספורטאים
מצרכים
200 גרם עדים כתומים
200 גרם שעועית אזוקי מבושלת
100 גרם קמח חומוס (אפשר קלוי)
100 גרם קמח סויה
50 גרם גרעיני פשתן
3-4 כפות גרעיני צ'יה
שמן זית
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
חופן עלי פטרוזיליה
כמה שיני שום
בצל
אופן ההכנה
אחת הבעיות שאני נתקל בהם כמי שעושה הרבה ספורט ומשתדל לא לאכול כמעט מוצרים מהחי זו בעיית החלבונים. שנים רבות ניסיתי לפצח את האופן בו ניתן להכין מזון עתיר חלבונים לפחות כמו בשר שיספק את מינון החלבונים של כ 0.8 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף, זה מה שדרוש לספורטאי. אני יודע שיש טענות שהגוף לא זקוק לכמות חלבונים, אבל אני גם יודע מה השפעת החלבונים על הגוף אצל מתאמנים – ונחיצותם לא עומדת בספק לפחות מבחינתי.
האהרה היתה בדמות המוצרים שציינתי למעלה שכמות החלבון שבהם אינה פחותה מחלבון מהחי. באזוקי ובשעועית יש כ 24 גרם חלבון ל 100 גרם מוצר (כמו בעוף), בקמח החומוס יש כ 21 גרם חלבון ל 100 גרם וגולת הכותרת הינה 50 גרם חלבון ל 100 גרם מוצר בקמח הסויה. גם גרעיני הצ'יה מכילים כ 20 גרם חלבון.
בקיצור קיבלתם מזון עם כמות ממוצעת של 25 גרם חלבון מגוון ל 100 גרם מוצר וכל מה שנשאר לכם זה לאכול 400 גרם קציצות ביום. אגב, זה גם מאוד דיאטתי ומתאים לדיאטת חלבונים מזינה.
ולמתכון: טוחנים את כל המוצרים במעבד מזון, זה נראה כמו עיסה. במחבת שמים שמן ומטגנים את הקציצות.
אפשר לשלב אורז מלא בעיסה (אבל אז יורד יחס החלבון) ואפשר להוסיף פירורי לחם.
באופן תמוה הקציצות ממש מצויינות וטעימות גם לכאלו שהם לא טבעונים. אם הטעמים חזקים לכם אתם יכולים לשים אותן ברוטב צ'ילי ולבשל כמה דקות עד שהרוטב מתכרמל או לאכול עם קטשופ.
מומלץ להגיש עם מנת מג'דרה וסלט ירקות.
See less