1. מתכון למרק עגבניות מצרכים 2 כפות שמן זית 4 שיני שום קצוצות 2 בצלים בינונים 4 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות 1 כף פילפל שחור קורט מלח כף סוכר 1 כף חוואיג' פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה - מרק עגבניות המרק העגבניות הזה ממש קל להכנה, החלק החשוב בו זה לקנות את קופסות השימורים :) למרות שאפשר לרסק גם עגבנRead more

    מתכון למרק עגבניות

    מצרכים
    2 כפות שמן זית
    4 שיני שום קצוצות
    2 בצלים בינונים
    4 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
    1 כף פילפל שחור
    קורט מלח
    כף סוכר
    1 כף חוואיג'
    פטרוזיליה קצוצה

    אופן ההכנה – מרק עגבניות

    המרק העגבניות הזה ממש קל להכנה, החלק החשוב בו זה לקנות את קופסות השימורים 🙂 למרות שאפשר לרסק גם עגבניות טריות וקלופות, אבל אני מעדיפה קופסאות רצוי ועדיף של חברת מוטי.
    מחממים בסיר את שמן הזית, משחימים מעט את הבצלים ומוסיפים את שיני השום לקראת סוף ההשחמה. רגע לפני ששיני השום נשרפות מרוקנים את רוטב העגבניות אל הסיר ומרתיחים. מוסיפים את התבלינים ומבלשים על אש קטנה כ – 40 דקות. מגישים בצלחת עמוקה עם קרוטונים או לחמניות קלויות בתנור טבולות במעט שמן זית. כמובן שניתן להקרים את המרק אם מוסיפי שמנת.
    אפשר לפזר מעט ירקות מיובשים.
    בהצלחה.

    See less
  2. עוןד טיפ על איך להירדם מהר - תעשו מדיטציה - תנסו להירגע ולהרגיע את המחשבות. פשוט לעצום עיניים, לא לחשוב על כלום לתת למחשבות הבעייתיות להעילם וזה ממש עוזר להירדמות. ובנוסף, שתיה של תה קמומיל או בבונג - שעה לפני השינה עזור ממש להירדם. גם כוסית של יין פורט הולכת מצויין.

    עוןד טיפ על איך להירדם מהר – תעשו מדיטציה – תנסו להירגע ולהרגיע את המחשבות. פשוט לעצום עיניים, לא לחשוב על כלום לתת למחשבות הבעייתיות להעילם וזה ממש עוזר להירדמות.

    ובנוסף, שתיה של תה קמומיל או בבונג – שעה לפני השינה עזור ממש להירדם. גם כוסית של יין פורט הולכת מצויין.

    See less
  3. צ'ורצ'חלה הוא ממתק גרוזיני, שמיוצר בשיטות מסורתיות בגרוזיה. לפי ויקיפדיה מקור הצ'ורצ'חלה הוא בקווקז הגאורגי, והוא מצוי גם בטורקיה וברוסיה. הצ'ורצ'חלה זה בעצם סוג של נוזל/רפרפת ענבים שמתייבשת על חוט. את החוט משחילים על אגוזי לוז ונוצר מעין ממתק מאורך. הטעם שלו לא מתוק במיוחד והמרקם בין טופי לרחת לוקוRead more

    צ'ורצ'חלה הוא ממתק גרוזיני, שמיוצר בשיטות מסורתיות בגרוזיה. לפי ויקיפדיה מקור הצ'ורצ'חלה הוא בקווקז הגאורגי, והוא מצוי גם בטורקיה וברוסיה.
    הצ'ורצ'חלה זה בעצם סוג של נוזל/רפרפת ענבים שמתייבשת על חוט. את החוט משחילים על אגוזי לוז ונוצר מעין ממתק מאורך.
    הטעם שלו לא מתוק במיוחד והמרקם בין טופי לרחת לוקום. מניסיון ישראלים פחות אוהבים אותו למרות שכשמתרגלים לטעם זה ממתק נחמד.
    לדעתי אפשר לקנות את צ'ורצ'חלה בשוק לווינסקי בתל אביב ובטח בשווקים נוספים בארץ.

    See less
  4. מתכון לחומוס - ממה שאני יודעת, מתכון אמיתי לחומוס הוא סודי סודות של כל משפחה. אני עושה חומוס מצויין ולדעתי הוא מושלם ברמה הביתית ובטח לעומת חומוס קנוי. המתכון לחומוס הביתי המושלם: גרגירי חומוס מסוג "הדס" או חומוס אחר אבל גרגירים קטנים לתהייעץ עםה מוכר. להשרות את הגרגירים כ - 24 שעות ולהחליף מים מידיRead more

    מתכון לחומוס – ממה שאני יודעת, מתכון אמיתי לחומוס הוא סודי סודות של כל משפחה. אני עושה חומוס מצויין ולדעתי הוא מושלם ברמה הביתית ובטח לעומת חומוס קנוי.
    המתכון לחומוס הביתי המושלם:
    גרגירי חומוס מסוג "הדס" או חומוס אחר אבל גרגירים קטנים לתהייעץ עםה מוכר.
    להשרות את הגרגירים כ – 24 שעות ולהחליף מים מידי פעם.
    מבשלים בתוספת כפית סודה לשתיה עד שהגרגירים מרוככים לחלוטין – זה בין שעה וחצי לשעתיים.
    מחכים שהחומוס יתקרר וטוחנים בבלנדר + לימון + מלח+ טחינה + כמון ואני אוהבת להוסיף ביצה.
    טוחנים את הכל ורק כשהכל טחון כמו חמאה מוסיפים את המים מהבישול לאט לאט.

    במקרר זה מחזיק 3-4 ימים בכלי סגור עם שמן מלמעלה.

    See less