השם בעברית: גבינת רוקפור
השם באנגלית: ROQUERFORT CHEESE
תכונות כלליות: סוג של גבינה כחולה חצי קשה בעלת ריח עז עשויה מחלב כבשים ונחשבת למעדן לאניני טעם. מכיוון שגבינת רוקפור היא היותר מפורסמת מבין הגבינות הכחולות הפך השם רוקפור לשם מותג לסוג זה של גבינות. כשהגבינה מיושנת כראוי יש לה טעם ברור ועוקצני, ארומטי מאד.
המקור והשם: מקורה של הגבינה בעיר ROQUERFORT-SUR-SOULZON בדרום צרפת ומכאן שאבה את השם. המקור לעובש בגבינה הוא ממערות קמבלו הפונות צפונה, באזור הייצור המקורי של הגבינה ולפי החוק באירופה אסור לקרוא לגבינה בשם רוקפור אלא אם יוצרה באזורה זה. בעבר נהגו המגבנים להשאיר לחם במערה למשך ששה שבועות עד שיצמח לו העובש ולאחר מכן יובש הלחם, נטחן והוסף לחלב. כיום מיוצר העובש בתנאי מעבדה. הגבינה הייתה כבר ידועה בימי הרומאים ואף מוזכרת בכתבי פליניוס בשנת 79 לספירה. את הזכות לייצרה נתן הקיסר קארל הששי לבני האזור עוד בשנת 1411
הרכב: סידן, ברזל, מגנזיום,זרחן, אשלגן, נתרן, אבץ,נחושת, מנגן, סלניום וויטמינים A
וכן B. צבע הגבינה הוא לבן עם נימים כחולים של עובש (PENICILLIUM ROQUEFORTI) המעניק לגבינה את ייחודה. מקור טוב לחלבונים וסידן אך מכילה כמות גדולה של שומן רווי. ק"ג אחד של גבינה עשוי מ 4-5 ליטרים חלב. הגבינה מתיישנת במשך 3-6 חודשים. מכילה 52% שומן ו 369 קלוריות ל 100 גרם.
שימושים: מלבד כגבינה עשירה לאניני טעם, ישנם מתכוני סלטים רבים ומיוחדים עם ירקוחת ופירות, ספגטי, פירות ים, פשטידות וקישים, מרקים, לביבות אורז עם רוקפור, תפוחי אדמה, אגוזים, פטריות ועוד ועוד.
 
																		 
                     
		 
									 
									
Leave a comment