השם בעברית: גבינת אמנטאל
בגרמנית: EMMENTALER
כללי: גבינה אשר מקורה בשוויץ ומכונה בדרך כלל "גבינה שוויצרית" בעיקר בישראל, ארצות הברית, אוסטרליה, ניו זילנד וקנדה ומאופיינת על ידי החורים הגדולים שבה. לא בהכרח יש זהות בין האמנטאל והגבינה השוויצרית. זו גבינה צהובה קשה בינונית, מאופיינת בחריצים גדולים. טעם מאד פיקנטי המתקבל משימוש בשלוש בקטריות המשמשות לייצור הגבינה כאשר בשלב המאוחר של ייצורה צורכת בקטריה אחת את החומצה הלקטית המופרשת על ידי הבקטריות האחרות ומשחררת פחמן דו חמצני אשר הוא היוצר את הבועות ההופכות לחריצים, חורים גדולים. נמכרת באופן מסורתי בכיכרות ענק המגיעות עד למשקל של 100 קילוגרם. מיושנת לתקופה של בין ששה חודשים לשנה.
המקור: שוויץ. עמק האמה המצוי בקנטון ברן. הגבינה לא הוכרזה כבלעדית ולכן האמנטאל מיוצרת במקומות רבים בעולם כמו פינלנד, צרפת, גרמניה ובישראל היכן שהיא נקראת "טל העמק".
שימושים: לכריכים או כחלק ממגש פירות, כתוספת לסלט או פירות, בבישול משמשת האמנטאל להזהבה ושיבוח התבשיל וכמובן כמרכיב עיקרי בפונדו. יש סוג לחם המיוצר עם גבינת אמנטאל
השאירו תגובה