איך להפשיר מזון בצורה בריאה ?
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
השארת מזון חופשי בטמפרטורת החדר על מנת להפשירו מהקפאה מאפשרת ייצור והתפתחות מהירה של בקטריות. שיטת ההפשרה המתוארת כאן נעשית בהמלצתה של רשות המזון האמריקאית.
שלב 1 – השאירו את המזון המיועד להפשרה בתוך המקרר למשך היום או הלילה. יש לשים לב כי סוגי מזון שונים דורשים התנהגות שונה כמו למשל ההבדל בין בשר עוף קפוא חי לבין עוף מבושל. יש להפשיר לזמנים הנכונים על מנת למנוע פגיעה בטעם ובמרקם.
שלב 2 – שימו את המזון המופשר בכלי אטום או בשקית פלסטיק אטומה והטבילו בכלי מים קרים תוך כדי החלפת המים מידי שלושים דקות. עד אשר תושלם ההפשרה.
שלב 3 – על מנת להשיג את התוצאות המהירות ביותר, יש להשתמש בתנור מיקרו גל וכיוון החום למידת "הפשרה". יש להחזיק את המזון תוך כדי השארת רווח של כחמישה ס"מ בין דופן תנור המיקרו גל לבין המזון על מנת להגביר את מחזור החום המרבי.
שלב 4 – רצוי לחתוך את המזון לקוביות קטנות במידה וזה ניתן וזה יאפשר למזון להפשיר בצורה שווה. אם לא מתאפשר לחתוך את המזון כדאי להפשיר חלקית עד שניתן יהיה לחותכו כאמור. כדאי גם להפוך את המזון המופשר מספר פעמים תוך כדי ההפשרה.
שלב 5 – יש להקפיד לא להשאיר את דלת המקרר פתוחה למעלה מן הדרוש.
שלב 6 – יש לבשל את המזון מיד לאחר ההפשרה.
אם הצבע של המזון לא נראה לכם, או שיש למזון ריח לא נעים, אפילו חלש, מיד בתום ההפשרה. פשוט לזרוק את האכל מיד. מזון שהופשר פעם אחת אינו ניתן להקפאה חוזרת.