באיזה מאכלים יש הכי הרבה חלבונים? איך אני יכולה הלעלות את כמות החלבונים היומית שאני אוכלת?
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
אל תשכחו כמובן גם את הסויה היבשה – שמגיע בצורת קמח או שבבי סויה.
מכילה כמעט 50 גרם חלבון ב 100 גרם סויה.
זה כמעט כמו באבקת חלבון.
כנראה שהכי הרבה חלבונים יש כמובן באבקות חלבון מקצועיות, עם בעוף יש 24 גרם חלבון ל 100 גרם מוצר כך גם בדג ובשר. אז באבקות זה נע בין 80% ל 90% , יש גם קמח סויה שמגיע לכ 50 גרם חלבון ל 100 גרם מוצר. ואם אתם יכולים להשיג קמח המפ – הוא גם מכיל אחוזי חלבונים גבוהים.
בכל אופן לא להעמיס יותר מידי חלבונים על הכליות, ולהקפיד לשתות הרבה במקביל לצריכת החלבונים.
באופן כללי בקטניות יש הכי הרבה חלבונים. למשל חומוס , עדשים ושועיות. שעועית אזוקי ממש מומלצת כי יש לה בערך 34 גרום חלבונים על 100 גרם, שזה יותר מבשר. בביצה יש רק 6 גרם חלבון שזה ממש מעט אז עדיף שועית.
למי שאינו צמחוני אפשר לאכול טונה (רק פעם בשבועיים), חזה עוף.
לפני שקונים מוצרי גבינה שווה להסתכל תמיד על הקופסה ולחפש את כמות החלבונים, ולא לקנות רק בשביל הטעם.