השם בעברית : אורדה
השם באנגלית : ORDA CHEESE
כללי : גבינת כבשים רכה העשויה ממי גבינה שהם המים הנותרים מתהליך של ייצור גבינות אחרות. לאחר שהגבן מתקרש מחממים את המים האלה עד ששוב נוצר גבן ואותו מעבירים לייבוש. אורדה מיוצרת בכל העולם וגם בכל המחלבות בישראל.
מקור : מקורה של גבינת האורדה בבלקנים.
הרכב : תשעה אחוז שומן. 141 קלוריות ל 100 גרם. בנוסף מכילה גבינת האורדה זרחן, פחמימות, ברזל, אבץ, שומן, חלבונים, ויטמין B9, ויטמין B2, נתרן, כולסטרול, סידן, ויטמין A, אשלגן, מגנזיום וחומצה לינולאית.
שימושים : ניתנת אמנם לאכילה כמות שהיא אולם מרקמה עושה אותה לאידיאלית לבישול ואפיה וממנה מכינים עוגות גבינה, מאפים, מתוקים ומלוחים כאחד, סהרוני בצק מטוגנים עם גבינת אורדה, בלינצ'ס, ענבים חמים עם גבינת אורדה קרה, סלט חסה עם פקנים ושמן זית וגבינת אורדה ועוד אין ספור מאכלים.
השאירו תגובה