מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה
מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה
Read lessLost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
מערכת איפיינד
מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה מצרכים קילו פרי חצי קילו סוכר מיץ מלימון אחד אופציה: קינמון, ציפורן, מקל וניל. אופן ההכנה אומנם אנחנו בתחילתו של החורף אבל אין כמו פירות קיץ ויותר טוב מכך להמשיך ולהנות מהן גם בחורף. וכאשר שולחים את אבא שלי לקניות, התוצאה היא כמויות עצומות של פירות שלא ניתן לאכולקיראו עוד
מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה
מצרכים
קילו פרי
חצי קילו סוכר
מיץ מלימון אחד
אופציה: קינמון, ציפורן, מקל וניל.
אופן ההכנה
אומנם אנחנו בתחילתו של החורף אבל אין כמו פירות קיץ ויותר טוב מכך להמשיך ולהנות מהן גם בחורף.
וכאשר שולחים את אבא שלי לקניות, התוצאה היא כמויות עצומות של פירות שלא ניתן לאכול את כולם….. ומכיוון שכל כך חבל לזרוק אותם….מצאתי פתרון מעולה, הכנת ריבות ביתיות טעימות. גם משמרות את הטעם העז של הפרי לחורף וגם הופכות למעין ממתק חצי בריא. לשמחתי בקיץ הזה שימרנו די הרבה חברות.
אין פשוט וטעים מריבות…אחרי שתכינו ותטעמו, אני בספק אם תוכלו לאכול מהריבות הקנויות שטעמן המלאכותי ממש פוגם בהנאה….
הפעם הכנתי ריבת שזיפים וריבת נקטרינות, אך בעיקרון ניתן להכין את המתכון עם כל פרי(ענבים, תותים, אפרסקים, משמשים, שזיפים, תאנים ועוד).
אופן ההכנה:
הערות להכנה:
פקטין: הוא החומר שמצוי בלימון ובגרעינים שלו(גם בתפוח עץ ובחרצנים יש הרבה פקטין) וגורם לריבה להיקרש.
האופן בו מעקרים את הצנצנות: לוקחים צנצנת בעלת מכסה הנסגר היטב.
See lessשוטפים אותה בסבון ובמים, ממלאים אותה במים רותחים ומניחים ל־10 דקות.
שופכים את המים ומניחים לצנצנת להתייבש ולהתקרר לטמפרטורת החדר.