Discy Latest שאלות

  • 0

מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה

מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה

Read less
  1. מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה מצרכים קילו פרי חצי קילו סוכר מיץ מלימון אחד אופציה: קינמון, ציפורן, מקל וניל. אופן ההכנה אומנם אנחנו בתחילתו של החורף אבל אין כמו פירות קיץ ויותר טוב מכך להמשיך ולהנות מהן גם בחורף. וכאשר שולחים את אבא שלי לקניות, התוצאה היא כמויות עצומות של פירות שלא ניתן לאכולקיראו עוד

    מתכון לריבת שזיפים מופלאה וקלה להכנה

    מצרכים
    קילו פרי
    חצי קילו סוכר
    מיץ מלימון אחד
    אופציה: קינמון, ציפורן, מקל וניל.

    אופן ההכנה

    אומנם אנחנו בתחילתו של החורף אבל אין כמו פירות קיץ ויותר טוב מכך להמשיך ולהנות מהן גם בחורף.
    וכאשר שולחים את אבא שלי לקניות, התוצאה היא כמויות עצומות של פירות שלא ניתן לאכול את כולם….. ומכיוון שכל כך חבל לזרוק אותם….מצאתי פתרון מעולה, הכנת ריבות ביתיות טעימות. גם משמרות את הטעם העז של הפרי לחורף וגם הופכות למעין ממתק חצי בריא. לשמחתי בקיץ הזה שימרנו די הרבה חברות.

    אין פשוט וטעים מריבות…אחרי שתכינו ותטעמו, אני בספק אם תוכלו לאכול מהריבות הקנויות שטעמן המלאכותי ממש פוגם בהנאה….

    הפעם הכנתי ריבת שזיפים וריבת נקטרינות, אך בעיקרון ניתן להכין את המתכון עם כל פרי(ענבים, תותים, אפרסקים, משמשים, שזיפים, תאנים ועוד).

    אופן ההכנה:

     

      • שוטפים את הפירות היטב, חותכים את הפרי לחתיכות בינוניות (חשוב על מנת שהריבה תהיה "בשרנית"), אני חותכת לפרוסות(במידה ואתם אוהבים חתיכות פרי גדולות, אז ניתן לחתוך לחתיכות גדולות יותר) חתיכות קטנות יתפרקו בבישול והריבה לא תהיה בצורה של קונפיטורה.

     

      • שמים את הפרי בקערה ומעליו שמים את הסוכר והמיץ לימון, משרים את הכל כחצי שעה בערך(מה שבעצם גורם לריבה להיקרש זה הפקטין שמצוי בלימון).

     

      • לאחר שהתערבות עמדה מספיק זמן, ניתן לראות את צבע הסוכר שהשתנה לורדרד, שמים את כל המרכיבים בסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה, אחר כך מנמיכים את האש ללהבה קטנה לעוד כשעה, לבחוש מידי פעם בכף עץ, לא לעזוב את הריבה ולא להגביר את הלהבה. לא לבחוש חזק מידי על מנת לא לפרק את הפרי.

     

      • איך תדעו שהריבה מוכנה? טריק נחמד: לפני שמתחילים את הכנת הריבה מכניסים צלחת קטנה למקפיא, כשרוצים לבדוק האם הריבה מוכנה, מוציאים את הצלחת מהמקפיא ומוזגים לתוכה כפית מהנוזל של הריבה, מחכים 2-3 דקות שהנוזל יתקרר ומעבירים אצבע במרכז כך שבעצם חוצים אותה ל-2, כשהריבה מוכנה הנוזל של הריבה נשאר ולא חוזר למקומו, כשהיא אינה מוכנה זה חוזר להיות חלק אחד, משמע שהיא עדיין לא מספיק צמיגית וצריך להמשיך את הבישול ולחזור על הבדיקה.

     

      • לאחר שהריבה מוכנה נותנים לה להתקרר ומעבירים אותה לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב משאירים כך את הצנצנות עד שהריבה מתקררת. לאחר הפתיחה יש לשמור את הריבה במקרר.

     הערות להכנה:

    פקטין:  הוא החומר שמצוי בלימון ובגרעינים שלו(גם בתפוח עץ ובחרצנים יש הרבה פקטין) וגורם לריבה להיקרש.

    האופן בו מעקרים את הצנצנות: לוקחים צנצנת בעלת מכסה הנסגר היטב.
    שוטפים אותה בסבון ובמים, ממלאים אותה במים רותחים ומניחים ל־10 דקות.
    שופכים את המים ומניחים לצנצנת להתייבש ולהתקרר לטמפרטורת החדר.

    See less
    • 0