איפיינד Latest שאלות

מערכת איפיינד
  • 0
  • 0

על איזה שירות איחסון את ממליצים עבור אתר אינטרנט תדמיתי? האתר יהיה בנוי בוודפרס

על איזה שירות איחסון את ממליצים עבור אתר אינטרנט תדמיתי? האתר יהיה בנוי בוודפרס

Read less
  1. יש בעולם אין ספור פתרונות אחסון לאתרי אינטרנט כך שקשה להמליץ מבלי לדעת את מכלול הצרכים שלך. מכיוון שמדובר באתר אינטרנט שיהיה מבוסס מערכת וורדפרד, אנחנו ממליצים על שירות של חברת Cloudwise , כשנרשמים יש לבחור את האופציה היעודית שלהם להקמת אתר אינטרנט מבוסס וורדפרס. המחיר שלהם מעט יקר אבל מערכת הניהולRead more

    יש בעולם אין ספור פתרונות אחסון לאתרי אינטרנט כך שקשה להמליץ מבלי לדעת את מכלול הצרכים שלך. מכיוון שמדובר באתר אינטרנט שיהיה מבוסס מערכת וורדפרד, אנחנו ממליצים על שירות של חברת Cloudwise , כשנרשמים יש לבחור את האופציה היעודית שלהם להקמת אתר אינטרנט מבוסס וורדפרס.
    המחיר שלהם מעט יקר אבל מערכת הניהול שלהם וכן השירות שלהם הופכים את השימוש לחוויה מצויינת שתאפשר לאתר שלך להתפתח גם לפרוייקטים משמעותיים יותר.

    See less
אנונימי
  • 0
  • 0

איך בוחרים שרת לאחסון אתר האינטרנט שלכם?

איך בוחרים שרת לאחסון אתר האינטרנט שלכם?

Read less
  1. החלטתם להקים אתר אינטרנט! ההוצאה הראשונה שאתם עשויים להיתקל בה היא פתיחה של שרת אינטרנט.שרת אינטרנט הוא המקום בו מאחסנים את אתר האינטרנט שלכם והוא זה המאפשר את התיקשורת אל הגולשים. לרוב תאלצו לפתוח את השרת עוד לפני שהקמתם את הפרויקט בפועל, מכיוון שמאוד נוח להתקין את האתר והמערכות על השרת ולעבוד עליהRead more

    החלטתם להקים אתר אינטרנט! ההוצאה הראשונה שאתם עשויים להיתקל בה היא פתיחה של שרת אינטרנט.שרת אינטרנט הוא המקום בו מאחסנים את אתר האינטרנט שלכם והוא זה המאפשר את התיקשורת אל הגולשים.

    לרוב תאלצו לפתוח את השרת עוד לפני שהקמתם את הפרויקט בפועל, מכיוון שמאוד נוח להתקין את האתר והמערכות על השרת ולעבוד עליהן תוך בדיקת התוצאות בזמן אמת (בעבר כשהאינטרנט היה איטי נהוג היה להתקין סביבת עבודה שמדמה את שרת האינטרנט, אולם כיום העדכונים מתבצעים מידית בזכות חיבורי האינטרנט המהיר).

    הבחירה האינטואיטבית הראשונית היא לרוב לחפש אחר מקום אחסון אתרים חינם. אולם כיום אני לא ממליץ על כך שכן, באחסון חינם אתם משלמים באופנים אחרים כמו:
    * אין אפשרות להריץ אפליקציות מורכבות – מטעמי אבטחה.
    * אתם "זוכים" לכמות פרסומות אדירה.
    * חברת האחסון יכולה בכל שלב לסגור לכם את הפרוייקט ללא התראה.
    * בדרך כלל אלו שרתים איטיים מאוד.
    * אין תמיכה טכנית מקצועית
    * המחיר של שרת אחסון עם שטח אחסון ענק – הוא מחיר זול מאוד כ – 30 שקלים בחודש.

    בחירת מקום לאחסן את אתר האינטרנט מורכבת ממספר פרמטרים מאוד מצומצם אשר יגדירו את מהות החבילה-

    גודל הפרויקט – כולנו אוהבים לחשוב שהפרויקט שלנו הוא הגדול בתחום, ולכן טועים לחשוב שהשרת הדרוש צריך להיות ענק ובמחיר גבוה. בפועל, כיום חבילת אחסון בסיסית מתחילה מסדרי גודל של כ 5-10 ג'יגה בייט של אחסון במחיר זערורי של כ- $5 לחודש. יתר על כן, התעבורה המוקצית ברוב החבילות נעה מנפח של 100 ג'יגה לחודש – ומספיקה ליותר מ-100 אלף גולשים בחודש – תלוי אם האתר כולל הורדות של תוכנות ומידע. באתרי תוכן תעבורה זו מספקת לכמה מאות אלפי מבקרים.

    תקציב אחסון – כאמור, המחירים מתחילים מדולרים בודדים לחודש עד אחסון אתרים על שרתים באלפי דולרים. אם האפליקציות שלכם לא דורשות משאבי מערכת לחישובים מורכבים, אז שרת בסיסי יספק אתכם עד לפרויקט בסדר גודל בינוני. בכל מקרה, הניסיון מלמד ששווה להתחיל בחבילה זולה ולהתפתח. חברות השרתים מאפשרות מעבר מחבילה לחבילה מבלי שאתם תרגישו את השינוי. החיסכון הכספי משמעותי במיוחד כשההכנסות מהאתר מתעכבות ואתם לא רוצים לייצר הוצאה נוספת שתכביד על הכיס.

    אני לא ממליץ על אחסון חינם שכן המערכות מאוד מוגבלות גם מבחינת שטח אחסון וגם מבחינת אפליקציות שיהיה מותר לכם להתקין באתר. בעלות של כ – 30 שקלים לחודש תקבלו חבילה נרחבת לשימוש חופשי וכמעט בלתי מוגבל.

    יוניקס או מייקרוסופט- רוב השרתים בעולם מבוססים יוניקס בניגוד לתפיסה הישראלית לפיה יש יותר שרתי ווינדוס בעולם. גם רוב אפליקציות המוכנות לאתרי אינטרנט נכתבות בקוד של PHP או CGI. הבחירה בשרת יוניקס מוזילה כל פרויקט באשר הוא מכיוון שיוניקס הוא קוד פתוח וכך גם המוצרים המשלימים כגון בסיסי נתונים, מיילים, חנויות מסחר, סטטיסטיקות, אפליקציות מוטמעות על השרת ועוד. לכן, אם אין לכם סיבה ממשית לעבוד בתכנות NET של מיקרוסופט והתקציב שלכם מוגבל כדאי שתכוונו עצמכם לשרתי יוניקס. בנוסף, תגלו שלעבוד בקוד פתוח נותן לכם גישה למיליוני קבצים שפותחו ע"י אחרים שחלקם יעזרו לכם לקדם את הפרויקט שלכם ללא הוצאת פיתוח נוספת או ברכישת אפליקציות בתשלום. מגוון חברות האחסון המספקות שרתי יוניקס גדול משמעותית בעולם והתחרות בתחום רבה. אתרי HTML או פלאש פשוטים שאינם מתחברים לדטה בייסים לא צריכים יותר מאשר חבילת אחסון בסיסית.

    בישראל או בעולם? בישראל יש מעט מאוד חברות אחסון, רובן מספקות תשתיות לשרתי אחסון גדולים ועצמאיים והן אינן מתאימות לציבור הרחב. יש אומנם מספר חברות קטנות אבל הן לרוב מתווכות בין הלקוח המקומי לבין חברות שרתים בחו"ל. לכן אני ממליץ לבחור באחסון בחו"ל – הוא זול משמעותית, חברות הענק משכנות מאות אלפי אתרים, והן עורכות בקרת ספאם מאוד רצינית.
    חברה ממולצת בישראל היא חברת upress.co.il לאחסון אתרי וורדפרס.

    הסכנה בעבודה עם חברת אחסון קטנה היא שגדל הסיכם שמבצעים ממנה פעולות ספאם למנועי חיפוש וספאם למיילים ואז אתם תענשו אך ורק בגלל שהשכן שלכם הוא "עבריין". בחברות גדולות הסיכון פוחת משמעותית מפני שיש להן ייצוג מלא מול מנועי החיפוש וחברות המיילים ובעיקר בקרה מונעת מאוד מתוחכמת. בנוסף, נושא המיקום באתרים קטנים אינו משמעותי, שכן לרוב אתם לא יודעים אם רכשתם חבילת אחסון באתר הישראלי אם אכן הוא יושב שם וכן בגלל שגוגל מבדל את השפה העברית בקלות משפות אחרות. כמובן, אם מדובר בפרויקט שפונה לקהל העולמי אתר בחו"ל עדיף.

    גודל חברת האחסון – בחברה הגדולה ביותר בישראל מאוחסנים פחות מ – 10 אלפים שרתים. בעולם בחברה קטנה מאוחסנים עשרות אלפים וצפונה. לכן כשאתם מחפשים שירות, בדקו את דירוג האלקסה של שרת האינטרנט אותו אתם בוחרים כדי לוודא שהוא לפחות באזור המספרים של עשרת אלפים ומטה. כמו כן כדאי לבדוק בגוגל טרנדס מה ההערכה לגודל האתר. אם אתם מחפשים איחסון בחברה בינלואמית תמיד תוכלו להסתייע במדרכים מהסוג הזה: Best Hosting Services שיאפשר לכם למצוא את המידע הנדרש בקלות מבלי לעבור את דרך החתחתים בעצמכם.

    לסיכום – רוב הסיכויים הם שאין לכם תקציב משמעותי לפיתוח אתר, וכמעט בטוח שתמצאו לרכישה את האפליקציה שבה אתם חושקים למכירה באינטרנט בדולרים בודדים. מה גם, חשוב שעלות אחסון האתר לא תקשה עליכם בימים קשים ולכן יש לקחת מראש פיתרון זול ונוח תקציבית.

    See less