השם בעברית: פורצ'יני – גושית
השם באנגלית: KING BOLETE
השם המדעי: BOLETUS
כללי: סוג של פטרייה אשר כולל בחובו מיני פטריות רבים כאשר ככל שהפטרייה כהה יותר היא נחשבת למעולה יותר. בישראל היא גדלה תחת השם גושית. הפטריות גדלות ביערות אלונים בצפון הארץ. חלק מסוגי פטריות הפורצ'יני הם מאד רעילים ויש ללמוד ולבחון את הנושא היטב בטרם מנסים לאכול אותן.
המקור: מולדת פטריית הפורצ'יני היא איטליה ושם גדלים שלושה סוגי פטריות פורצ'יני כאשר המין הטעים ביותר ואף היקר ביותר גדל ביערות ערמונים ונקרא BULETUS OEREUS. בדוכני הפטריות יהיו מגשי הפטריות היקרים יותר למעלה בראש הדוכן אלא אם כן נמכרות גם פטריות כמהין בדוכן.
שימושים: פטריות פורצ'יני טריות יש לבשל כעשרים דקות ואז הופך מרקמן לג'לטיני וטעמן נפתח ורומז על טעם של בשר מיושן עם ניחוח ערמונים ובוטנים. פטריות הפורצ'יני אוהבות להשתדך עם טעמו של ציר בקר עשיר. רצוי לבשל את פטריות הפורצ'יני ולא לטגנן. פטריות פורצ'יני גם נמכרות מיובשות וטעמן מעט שונה וגם אותן רצוי לבשל בציר או בנוזלים אחרים. פטריית הפורצ'יני היא מלהיטי המטבח האיטלקי וטעמה אופייני, חזק ומלהיב. היא נמכרת לבדה או כחלק מתערובת של פטריות אחרות. רבים המתכונים כמו מרק פטריות, פולנטה של תירס עם פטריות פורצ'יני, עגל פנה ברוטב פורצ'יני, פסטה לוליינית עם פטריות פורצ'יני, ניוקי פורצ'יני, פטוצ'יני עם פטריות פורצ'יני, ארטישוק ושמנת, פריקי עם פטריות פורצ'יני ותרד, אוסובוקו פטריות פורצ'יני עם גרגרים חיטה, ריזוטו עם פטריות פורצ'יני מיובשות, חביתות ועוד, כל מאכל ותבשיל משתדרג עם תוספת של פטריות פורצ'יני.
אזהרה: יש להיזהר מאד בעת איסוף הפטריות לבל תיאספנה פטריות רעילות.
 
																		 
                     
		 
									
Leave a comment