שם בעברית: חומוס – חימצה תרבותית
שם באנגלית: CHICK PEAS
שם מדעי: CICER ARIENTINUM
תכונות כלליות: צמח ממשפחת הקטניות, גובהו עד מטר וחצי, עלים נוצתיים קטנים הנמצאים משני צידי הגבעול, בתרמיל 1-3 גרגרים, פרחים לבנים אדומים וכחולים. הצמח זקוק לאקלים חם ולגשם. ישנם מספר סוגים.
מקור: דרום טורקיה כנראה ויש עדויות על שימוש בחומוס ביריחו ובמצרים ולמעשה יש עדויות בכל כתבי המטבחים העתיקים כולל במתכונים צרפתיים.
תכונות תזונתיות: מזון עתיר סיבים המותיר תחושת שובע, חלבונים איכותיים,סידן, ברזל ואשלגן, ויטמין B 3 וחומצות שומן בלתי רוויות. מזון גלוקומי נמוך ההופך אותו למזון אידיאלי לסובלים מתנודות סוכר.
תכונות רפואיות: היו אגדות בהיסטוריה כי החומוס מעלה את כמות החלב והזרע, זירוז וסת, הטלת שתן ואבנים הכליות, בעיות כולסטרול, מעיים וסוגי סרטן שונים במידה ונצרך באופן קבוע.
שימושים: במזרח התיכון ובאפריקה כממרח פופולארי עם טחינה ותבלינים ופול, מטוגן כפלאפל או כגרגירים שלמים מבושלים ומתובלים (ארבעס), שימורים, במזרח מכינים מחומוס קמח לשימושים שונים. מרק חומוס, תוספת למנה עיקרית וכמרכיב בחמין.
 
																		 
                     
		 
									 
									
Leave a comment