השם בעברית: גבינת קממבר
השם בצרפתית: CAMEMBERT
כללי: גבינה צרפתית רכה וקרמית, הגבינה מיוצרת מחלב פרה לא מפוסטר לרוב בצורת עיגולים במשקל של 250 גרם. הגבינה נוקשה לאחר ייצורה ועם הזמן הופכת להיות רכה יותר ובעלת טעם וריח עזים. הגבינה מבשילה בעזרת עובש פנציליום קנדידה ופנציליום קממברטי. לפני שנערך מחקר מדעי שבדק את הפטריות על קליפת הגבינה היה מעטה גבינת הקממבר בצבעי אפור-כחול עם נקודות חומות. רק החל מתחילת המאה העשרים הפך מעטה הגבינה להיות לבן צחור.
מקור: קרויה על שם הכפר קממבר בנורמנדי, צפון מערב צרפת שם יוצרה לראשונה. על פי הסברה המקובלת הומצאה גבינת הקממבר על ידי איכרה בשם מרי הרל מנורמנדי בצרפת בשנת 1791 אולם הגבינה המוכרת לנו היום מבוססת על התיעוש והפיתוח שנעשה בתהליך ייצור הגבינות מסוף המאה התשע עשרה. במהלך מלחמת העולם הראשונה יוצרה גבינת הקממבר במיוחד עבור החיילים הצרפתים וכך גדלה הפופולאריות שלה מאד בכל צרפת.
זוטות: גבינת הקממבר שימשה השראה לצייר הסוריאליסטי הספרדי סלבדור דאלי ביצירתו המפורסמת "התמדתו של זיכרון" היכן שהשעונים הנמסים ביצירה הושפעו מגלגל של גבינת קממבר שבשלה יותר מדי.
הרכב תזונתי: 300 קלוריות ל 100 גרם, חלבונים, פחמימות, שומן, כולסטרול, ויטמין B1 , ברזל, סידן, אשלגן ונתרן.
שימושים: נהוג לאכול את גבינת הקממבר עם לחם או קרקרים או טוסט ויין. על מגש גבינות תופשת גבינת הקממבר מקום מכובד אולם ישנם מרשמים רבים ואופנים רבים לצריכת הקממבר כמו גבינת קממבר עם עגבניות שרי צלויות, מרקים, פשטידות וקישים, קממבר במעטפת בצק, כיסונים, גבינת קממבר עם חצילים מטוגנים.
 
																		 
                     
									 
									
Leave a comment