השם בעברית: פקאן
השם באנגלית: PECAN
השם המדעי: CARYA ILLINOINENSIS
כללי: עץ פרי נשיר המתנשא לגובה של 25-40 מטר. עליו מסודרים לסירוגין. הפרחים מואבקים על ידי הרוח ויש צורך בלפחות עץ נוסף כדי שיאבקו זה את זה. פרי הפקאן הוא מעין ביצה באורך של 2.5-6 ס"מ ורוחב של 1.5 – 3 ס"מ, בצבע חום כהה עם קליפה קשה בעובי 3-4 מ"מ המתפקעת עם ההבשלה. הפרי אכיל וטעמו דמוי חמאה. הפקאן נחשב לאגוז הנמכר ביותר וגם הטעים והמזין ביותר. עץ מהיר צמיחה וריבויו מזרעים.
המקור: דרום מזרח ארצות הברית. העץ המסורתי משמש כסמלה של טקסס. דווקא ג'ורג'יה היא המובילה בין המדינות המגדלות פקאנים. מחוץ לארה"ב אוסטרליה, ישראל, ברזיל, מקסיקו, פרו ודרום אפריקה נחשבות למגדלות רציניות של עצי פקאן. בדרום ארצות הברית כאשר מכנים מישהו כ PECAN הכוונה לטיפש. הפקאן שימש את האינדיאנים כמזון ואמצעי רפואי עד בואו של האדם הלבן והשאר היסטוריה.
הרכב: 183 קלוריות ל 100 גרם. זרחן, אשלגן, חלבונים, פחמימות, בורון, ויטמינים, אבץ ואנטי אוקסידנטים.
שימושים: כפי שהוא או בתבשילים מתובלים או בקינוחים, קלוי עם סוכר או מלח או מטוגן. קישוט למאכלים ומאד פופולארי במטבח הסיני.ממתקים, עוגות, גלידות. עוגת הפקאן היא מאכל מסורתי בדרום ארצות הברית וכן משמש הפקאן מרכיב חשוב ביצור ממתק הפרלין המזוהה עם ניו אורלינס. העץ משמש לרהיטים עקב חוסנו הרב וכן משמש כחומר בעירה טוב בעיקר לעישון בשר. הפקאן אהוב על בעלי החיים וידועים העורבים המטילים את הפקאן מהגובה על הכביש על מנת לנפץ את קליפתו ולאפשר להם לאכול אותו.
רפואי: שימש כגורם רפואי חשוב על ידי האינדיאנים ומהרפואה העממית שלהם נלמד הרבה. יעיל בהגנה ממחלות לב, פרקים, כלי דם, כולסטרול.
 
																		 
                     
		 
									 
									
Leave a comment