השם בעברית: פטריות פורטובלו
כללי: פטריות פורטובלו אשר בעבר, בעת שפטריות אשר מצחו מיד לאחר הגשם שמשו כחלק משמעותי בתזונה, נקראו "בשר העניים". הן משמשות עד היום כתחליף בשר לצמחונים בזכות מרקמן הבשרני והספוגי אשר סופח אליו טעמי משרה, צלייה ואפייה. קוטר הפטרייה עשוי להגיע עד ל-15 ס"מ והפטריות הקטנות יותר משווקות תחת השם "בייבי". בעת הקנייה יש לבחור את אלה הבשרניות והתפוחות ולהשגיח כי תהיינה מוצקות ולא כמושות וחלקלקות. מרקם חבול גורם לאיבוד הטעם. יש לשמור במקרר באריזה המקורית אטומות שכן פטריות הפורטובלו רגישות להתחמצנות. יש להסיר בעדינות את שאריות החול ולא לשטוף. להשתמש במברשת עדינה או נייר סופג.
המקור: מוצאן של פטריות הפורטובלו או פטריות החורש ביערות אירופה וצפון אמריקה וכיום מגודלות בחוות ענק מסחריות מבויתות והן משווקות לאורך כל השנה.
שימושים: הפורטובלו טובה לכל מאכל פטריות כמו סלט, בישול, טיגון עם כבד או הקפצה, עם שמנת, ברטבים או בגריל ואפייה. גודלן הופך אותן מתאימות לגריל וצלייה, גם בגריל על מחבת פסים או מוחמצות, במילוי גבינה או בשר או מטוגנות עם בצל, חמאה, שום ופלפל. פטריות פורטובלו ממולאות בקינואה, כרישה או סולומון, כבד וגבינה עם עשבי תיבול.
 
																		 
                     
		 
									 
									
Leave a comment