שם בעברית: מש או אפונה סינית או שעועית מונג
השם באנגלית: CHINESE PEAS
השם המדעי: VIGNA RADIATA
תכונות כלליות: קטניה קטנה וירוקה הנפוצה בעיקר במזרח הרחוק. קלה לעיכול
מקור: הודו
הרכב: לשעועית המש ערכים תזונתיים מצויינים. מכילה המון סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמיני B וכן C ומינרלים, סידן, ברזל,אשלגן וזרחן. מקור חשוב לחלבון אך אינה מכילה את חומצות האמינו החיוניות לגוף ועל כן יש לערבב עם ירקות אחרים.
שימושים: משמש בעיקר להכנת נבטים המוכרים כ"נבטים סיניים". בהודו פולי מש מקולפים ומשמשים להכנת הדהאל, תבשיל הודי מסורתי. המש משמש כחומר גלם בסוגי מאכלים שונים. יש אפילו גלידות מש הנפוצות במזרח הרחוק. ניתן לטחון ולהשתמש לאפייה, קציצות, דייסות או להשרות ולבשל בתוספת ירקות כתוספת לאורז. ניתן להנביט על ידי השרייה במים, ייבוש במקום חשוך ואזי תוך יומיים יש נבטים המכילים אנזימים רבים הדרושים לגוף. את הנבטים מוסיפים לסלט, לתבשילים או לכריכים.
רפואי: מתאים במיוחד לילדים, זקנים, חולים, נשים בהריון ומניקות. האנזימים הנוצרים בעת הבשלת הנבטים תורמים לעיכול ולהגנה מנזקי חימצון והתפשטות סרטנית.
 
																		 
                     
		 
									 
									
Leave a comment