השם בעברית: מולסה
השם באנגלית: MOLASSA
כללי: מולסה היא סירופ חום כהה המכיל את כל מה שמוצא החוצה כשמעבדים את הסוכר. יש הבדלים קלים בין מולסה מסלק סוכר לבין מולסה מקני סוכר. המולסה היא תרכיז נוזלי סמיך בצבע חום כהה המתקבל בעת ייצור הסוכר לאחר גיבושו. לא ניתן להפיק ממנו גבישי סוכר למרות שהמולסה מכילה כ-50% סוכר.
הרכב: המולסה מכילה סידן, ברזל, וויטמיני B למיניהם, בעיקר B3. המולסה עשירה במינרלים ובמיוחד באשלגן , סידן, ברזל וויטמינים מקבוצת B כאמור, חומצה פנטטונית ובכולין, וניאצין. אין במולסה שום חומרים משמרים. 266 קלוריות של 100 גרם יחד עם קלוריות, שומן, חומצות שומן רוויות, פחמימות, סידן, ברזל, אשלגן, נתרן, זרחן, מגנזיום, אבץ וויטמין B.
שימושים: ניתן להשתמש במולסה להמתקת עוגות ומאפים, משקאות חמים כתה וקפה, קקאו, גרנולה, דגני בוקר, למריחה על לחם וכתוספת לתבשילים שונים או כתחליף לסוכר בכל סוג של בישול. משתמשים בה בעיקר לתסיסת הכוהל ולהכנת שמרים. כשהמולסה נאכלת בכמויות גדולות יש לה השפעה משלשלת. הסוכר הלבן המזוקק נותר עם מעט מאד ערך תזונתי מלבד הקלוריות. ניתן להשתמש במולסה לשייקים ומיצים, לפתנים וגלידה, דייסות ודגנים ופיזור קראנצ'י על עוגות ועוגיות. למעשה ניתן להשתמש במולסה לכל שימוש המצריך מתיקות. יש המשתמשים במולסה במקום סילאן.
להלן מספר מתכונים בהם מומלץ להשתמש במולסה: למרוח על הלחם כממרח מתוק. חביב על ילדים. חטיף שומשום אורגאני עם מולסה. אגרול ברוטב מולסה שחורה וג'ינג'ר. חזה אווז בציר מולסה.
רפואי:  המולסה מאיצה את תהליך חילוף החומרים בזמן פעילות גופנית ותורמת לייצור כדוריות דם אדומות ומעלה את רמות האנרגיה. המולסה מתפרקת בגוף מהר יותר מאשר מתפרק הסוכר הרגיל ולכן מומלץ להשתמש במולסה כתחליף לסוכר לבישול, אפייה והמתקה של משקאות ודברים אחרים. ברפואה הטבעית המולסה נחשבת כתוסף מזון טבעי ומזין כמקור טבעי לברזל ומינרלים שונים.
לחולי סוכרת אין המולסה מומלצת לשימוש כמו שאר הממתקים הטבעיים עקב תכולת הסוכר הגבוהה ותכולת האינדקס הגליקמי הגבוה שאינו בריא לחולי סוכרת.
 
																		 
                     
		 
									
Leave a comment