השם בעברית: ברי
השם בצרפתית: BRIE
תכונות כלליות: גבינה צרפתית רכה המכילה בין 45 ל- 60 אחוז שומן.
מקור: מוצאה של הברי ממחוז סן אה מארן שבחבל איל-דה-פראנס במרכז צרפת אך בשל הפופולאריות שלה קיימים לה חיקויים רבים בכל העולם. הגבינה עשויה מחלב פרה והבשלתה אורכת בין שלשה שבועות בתנאי מפעל לעשרה שבועות בבוטיקים. קיימים שני מותגים בלבד הרשאים להיקרא "ברי" בניגוד ל"גבינה בנוסח ברי" והם: ברי דה מו BRIE DE MEAUX ו ברי דה מלן BRIE DE MELUN
הברי דה מו יוצרה לראשונה במאה השמינית באזור פריז. היא אינה מפוסטרת. בעלת ארומה של אגוזים קלויים ונגיעות של שמרים ורקמה חלקה וכמעט נוזלית, צבע צהוב קש והוא מתגבר עם ההבשלה. הקליפה מכוסה קרום עובש לבן המנוקד בתסיסות אדומות חומות. הברי דה מו מיוצרת בגלגלים במשקל של 2.5 עד 3 ק"ג.
הברי דה מלן מיוצרת באריזות קטנות יותר. טעמה וריחה עדינים יותר. היא מפוסטרת והבשלתה ממושכת יותר והיא מכוסה בקרום עובש לבן. גבינות הברי מגוונות מאד וטעמן החל מטעם עדין וחלש וכלה בטעם חלבי דומיננטי. הגבינות התעשייתיות, כמובן, ארומטיות מעט פחות וטעמן חלש מאלה המיוצרות ידנית.
הסטוריה: הברי מככבת בהסטוריה של צרפת בחצרי מספר קיסרים ומלכים. מתוך הביוגרפיה של קרל הגדול, הוא שרלמאן, אשר נכתבה במאה התשיעית אנו למדים כי בעת שהתארח ביום ששי אחד בפונדק אצל אחד הבישופים הזמין את הגבינה לאכול וכשקיבלה לשולחן קילף את קליפתה בסכין אולם הפונדקאי העיר לו על כך וכתוצאה מזה למד לאכלה כראוי בשלמותה.
שימושים: גבינת ברי תחזיק מעמד עד שלושה ימים מחוץ למקרר. נהוג להגישה כמות שהיא עם קרקרים וענבים או להסיר את הקליפה ולהוסיפה לתבשילים שונים. כיוון שהיא מאד רכה היא ניתכת בקלות. צורה נוספת היא לטבול פרוסות בפרורי לחם ולטגן ולהגיש עם יין קינוח או שרדונה. מוגשת כחלק ממגש גבינות או על פרוסת בגט אשר נקלתה בגריל. סופגניות ממולאות בברי, סלטים, מתאבנים וכדומה.
 
																		 
                     
		 
									 
									
Leave a comment