איפיינד

בהרט

שם בעברית : בהרט

שם באנגלית :  SARIKA , Baharat

מקור : קשה למצוא עדויות חותכות על המקור שכן הוא השתנה מאזור לאזור ומתקופה לתקופה כאשר בכל מטבח יש סוגי תבלינים בתערובת ובבודדים. הייחוד בבהרט הוא הטחינה של המרכיבים יחד.

תכונות כלליות : ה"בהרט" הוא תערובת תבלינים המורכבת מסוגים שונים של תבלינים כאשר הכמות והמרכיבים משתנים מארץ לארץ ומאזור לאזור. יש בהרט עיראקי, מרוקאי, לבנוני, פלשתינאי, טריפוליטאי, ועוד. בגדול, הוא נפוץ באזור הים התיכון, מדינות המפרץ, ערב הסעודית ועוד. בדרך כלל הטבח, עקרת הבית או חנות התבלינים המקומית יוצרת את הבהרט האופייני לה כאשר למשל לבהרט העיראקי יש להוסיף כרכום בנדיבות.

המרכיבים : שום, שמן, פפריקה, אגוז מוסקט, קינמון, כוסברה, פלפל שחור, פלפל אנגלי, סומק, כרכום, הל וכמון.

השימוש : עם תחילת הבישול מוסיפים את הבהרט לשמן. משתמשים לתבשילי ירקות, עוף, בשר ודגים, קיטניות ודגנים. יש מתכונים רבים בכל מטבח והשימוש בבהרט וההרכב שלו נתונים לשיקולו ודמיונו והיצירתיות של הטבח.

Exit mobile version