איפיינד

רוקט – ארוגולה

השם בעברית: רוקט – ארוגולה

השם באנגלית: ROCKET

השם המדעי: SATIVA ERU'CA

תכונות כלליות: ירק בן למשפחת המצליבים ממשפחת החרדל. רוקט ניתן היום להשגה בכל החנויות והמרכולים. מין דומה נוסף הוא הרשאד שעליו יותר קטנים ויותר בשרניים. ריבוי על ידי זרעים. זורעים בסתיו ונבטים מופיעים לאחר יומיים או שלושה. לצורך איסוף ושימור יש לזרוע כל 10 ימים וניתן לקצור כבר לאחר ארבעה שבועות אך יש לתת לחלק מהצמחים לפרוח ואלה יפתחו זרעים לשנה נוספת.

מקור: אזור הים התיכון בסביבות איטליה. השם בא מהמילה הלטינית "לבעור" כנראה עקב הטעם החריף מעט.

הרכב: עשיר בלוטאין נוגד חימצון, עשיר בברזל

שימושים: מצוין בסלט עם חומץ ושמן זית כמרכיב עצמאי או כתוספת לבשר ודגים. בסלט עקב טעמו החריף משהו רצוי להוסיפו לירקות אחרים. משתמשים גם כקצוץ בשמן זית בתוך אורז. תיבול לבשר נא (קרפצ'יו). אם העלים מרים יותר מדי יש לחלוט אותם מעט במים רותחים.

רפואה: ברפואה העממית מקובל לחשוב כי הרוקט/ארוגולה טוב לחיזוק הגוף ולאנמיה. בהיותו ירק ירוק מריר מוגש לאחר הארוחה כמרק רפואי המסייע לעיכול. מסייע לחיזוק מערכת החיסון ולמלחמה בזיהומים. נוגד חמצון המגן מפני הרדיקלים החופשיים ומסייע בהפחתת הסיכון לסרטן ולהתנוונות הרשתית – פגיעה בראייה האופיינית לעליה בגיל.

Exit mobile version