שם בעברית: לימון
שם באנגלית: LEMON
שם מדעי: CIRUS LIMON
תכונות כלליות: עץ ממשפחת ההדרים. טעם הלימון חמוץ . העץ קטן ומגיע עד 6 מטר עם ענפים מחודדים בצורת כתר. צבע הפרחים סגלגל והלימון המתורבת נחשב לשילוב בין ליים ואתרוג.
הרכב תזונתי: עשיר בויטמין C ובכימיקלים נוספים הידועים כפלבנואידים. חומצת הלימון משמשת בשימור מזון כאבוקדו היכן שהיא מונעת את השחרתו שהיא למעשה הרס ויטמין C וכן שימושית גם בהסרת אבנית מקומקומים. מכיל חומצה ציטרית ועל כן טעמו חמוץ.
ברפואה העממית משתמשים בו לקלקולי קיבה, וירוס, סכרת, דלקת גרון, שטיפת הקרקפת נגד קשקשים וכינים ובהכנת מסיכה לעור לצורך הבהרת כתמי עור.
שימושים: במשקאות קלים ואלכוהוליים, להכנת עוגות ולפתנים, בבישול, שימורים, גלידות ורטבים.
תכונות תזונתיות: הלימון משמש כסיוע לחיטוי מים, טיפול ביבלות, עקיצות, כאבי ראש, חיזוק מערך הלימפה ו8המרצת מערכת העיכול. עשוי גם ולהיות שימושי בטיפול בקמטים, צלוליטיס וטיפולי הרזייה. חרצני הלימון משמשים בייצור ריבות ביתיות ו8בטיפול בהפרעות קיבה.
כללי: הלימון הוא פרי ממשפחת פירות ההדר, הוא גדל על עץ המתנשא לגובה של בין 3-6 מטרים. הלימון משמש בעיקר כתוספת לתיבול – מיץ הלימון מעדן טעמים ומדגיש טעמים של מיני מזונות. קליפת הלימון המגורדת משמשת גם היא כתוספת תיבול באפיית עוגות ובקצפות.
הלימון נחשב ברפואה העממית לפרי בעל סגולות חיטוי וניקיון ומשמש בטיפול ביבלות, עקיצות, כאבי בטן ועוד. רבים נוהגים לשתות מידי בוקר חצי כוס מיץ לימון טרי בתוספת כף שמן זית. לפי נטורופטים מיץ הלימון מסייע בניקוי הכבד.
100 גרם לימון מכיל 40-50 מ"ל ויטמין C. הלימון הוא האנטיאוקסידנט הטוב ביותר ולכן נוהגים להשתמש בו גם כחומר ניקיון בעיקר לכלי כסף וגם נוזל המונע השחרה כמו בסלט אבוקדו.
מיץ הלימון מכיל כ-5% חומצה ציטרית המקנה לו את טעמו החמוץ, אבל עם מעט סוכר מתקבל טעם ייחודי. נהוג לייצר מהלימון את משקה ה"לימונה" שנחשב לאחד המשקאות המרווים ביותר.
השאירו תגובה