שם בעברית: בורגול
שם באנגלית: WHEAT GROATS
שם מדעי: TRITICUM
תכונות כלליות: בורגול הוא למעשה המינוח הערבי למוצר מזון ים תיכוני העשוי מגרגירי חיטה מבושלת אשר יובשה ונגרסה. השם העברי (התנכי) הוא "ריפות". כל סוגי החיטה הם צמחים חד שנתיים זקופים בצורה המוכרת של שיבולים.
מקור: בכל מקום בו מגדלים חיטה ובא לידי ביטוי ושימוש רק לאחר העיבוד. החיטה או בשמה העממי יותר "הלחם" נחשב למתן של ברכת הטבע לאנושות. הכמיהה והתיאבון ללחם עובר כחוט השני מימי קדם עד לימינו אלה והן למעשה סוג של תולדות האנושות.
תכונות תזונתיות: חלבון, אשלגן, רבץ, זרחן,מנגן, וויטמיני B ואחרים הכול תלוי בסוג החיטה. מחיטה מפיקים את עמילן החיטה וברפואה הטבעונית ממליצים על מאכל ומשקה של נבטי חיטה. אחוז גבוה של וויטמיני E ו B ומינרלים שונים. ברפואה העממית מאמינים כי יש בחיטה להפעיל את בני המעיים.
שימושים: להכנת מאכלים כגון קובה, סוג של מג'אדרה, סלט טבולה, תחליף לאורז ושדרוג לסוגים שונים של מאכלים.
